Ricottový koláč se špenátem a fetou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 15 g Kopr čerstvý
  • 15 g Pažitka
  • 250 g Špenát listový čerstvý
  • 180 g Cibulka jarní
  • 130 g Sýr Feta
  • 250 g Sýr Ricotta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 353 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 174.6 mg
  • Draslík 617.4 mg
  • Vláknina 5506 mg
  • Vitamín A 5506 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.4 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibulku, kopr a pažitku nasekáme na jemno. Špenát spaříme ve vroucí vodě. Vejce rozšleháme. Zapékací mísu vytřeme máslem. Spařený špenát necháme dobře okapat, poté nasekáme na hrubo, smícháme s rozdrobenou Fetou, Ricottou, cibulkou,koprem, pažitkou a muškátovým oříškem. Vmícháme vejce, osolíme a opepříme. Směs nalijeme do zapékací mísy.

  • 2

    Pečeme při 200°C 20 minut, servírujeme pokrájené na plátky.

Komentáře k receptu