Zapečený kozí sýr s roketou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Vepřový bok
  • 300 g Sýr kozí
  • 150 g Roketa
  • 20 g Olej slunečnicový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.24 polévková lžíce Olej olivový
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 0.5 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 723 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 469 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 113.3 mg
  • Draslík 407.6 mg
  • Vláknina 1684.5 mg
  • Vitamín A 1684.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kozí sýry podélně rozpůlíme, bůček nakrájíme na drobné kostičky, roketu opláchneme okapat.

  • 2

    Bůček vysmažíme na oleji, škvarky vyjmeme z oleje a necháme na ubrousku okapat. V misce promícháme prolisovaný česnek s olejem, octem hořčicí, cukrem, solí a pepřem.

  • 3

    Na plech (vyložený pečicím papírem) vložíme půlky sýra a zapečeme v troubě předehřáté na 240°C, až sýr začne povolovat a hnědnout.

  • 4

    Na talíře rozdělíme roketu, posypeme bůčkovými škvarky, přelijeme zálivkou a na každý talíř položíme porci zapečeného sýra. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu