Špagety s chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 34 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chřest zelený
  • 400 g Špagety, Makarony
  • 100 g Sýr kozí
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Balsamico ocet
  • 1 ks Rohlíky bílé
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř bílý
  • 6 špetka Pepř 4 barev
  • 2 špetka Sůl bylinková
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 656 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 562 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 82 g
  • Cholesterol 43.1 mg
  • Draslík 264.4 mg
  • Vláknina 9439.3 mg
  • Vitamín A 9439.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvý zelený chřest omyjeme, odkrojíme spodní tuhé konce (přibližně 2cm) a škrabkou na zeleninu nakrájíme podélně silnější plátky, které si odložíme do misky. Sýr nastrouháme na hrubším struhadle, odložíme do misky a dochutíme pepřem 4 barev a solí. Rohlík nakrájíme na drobné kostičky, které osmažíme na másle dozlatova.

  • 2

    Ve větším hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a podle návodu uvaříme špagety na skus (al dente). Když špegety scedíme, odložíme je do mísy a vývar z nich zachytíme do druhého hrnce. Odebereme z něj 1dl vývaru na omáčku, kterou si připravíme v malém rendlíku. Přidáme změklé máslo, smetanu, dochutíme solí, pepřem a balzamikovým octem. Vše důkladně promícháme a uchováme teplé.

  • 3

    Vývar ze špaget přivedeme znovu k varu, vložíme do něj nakrájené plátky chřestu, které jakmile přejdou varem, ihned scedíme a přimícháme je do mísy ke špagetám. Špagety přelijeme omáčkou, promícháme a hned je dáváme na talíře. Každou horkou porci posypeme sýrem, ozdobíme kostičkami rohlíku a hned podáváme.

Komentáře k receptu