Pěna z kozího sýru s kousky čerstvé zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Sýr kozí
  • 200 g Zelenina kořenová
  • 5 g Želatina bílá plátky
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Kerblík
  • 1 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 219 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 44.7 mg
  • Draslík 183.5 mg
  • Vláknina 1472.8 mg
  • Vitamín A 1472.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme, cca 5min ji povaříme ve víně, slijeme a nasekáme najemno.

  • 2

    Kozí sýr metličkou zpracujeme na krémovou konzistenci, přidáme šalotku a nasekaný kerblík, ochutíme solí a pepřem. Poté vmícháme částečně vyšlehanou smetanu.

  • 3

    Želatinu namočíme do studené vody, vymačkáme, na pánvičce na mírném ohni rozpustíme a přidáme k sýrové směsi. Opatrně promícháme a pěnu dáme vychladit na 4h do lednice.

  • 4

    Všechnu zeleninu nakrájíme na tenké proužky, rozdělíme do misek, do každé přidáme lžíci sýrové pěny, dozdobíme lístky kerblíku a podáváme.

Komentáře k receptu