Zeleninové placky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Zeleninová směs jarní - mražená
  • 150 g Žervé
  • 4 krajíc Chléb Pita
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 176 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0.7 mg
  • Draslík 2.2 mg
  • Vláknina 11221.2 mg
  • Vitamín A 11221.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nerozmrazenou zeleninovou směs vložíme do 0,25 l vařící vody a vaříme 3 minuty. Zeleninu necháme okapat.

  • 2

    Čerstvý sýr rozmícháme s mlékem a kořením na hladký krém. Plech vyložíme pečicím papírem, urovnáme na něj chlebové placky. Potřeme je polovinou sýrového krému a obložíme povařenou zeleninou. Osolíme a opepříme podle chuti. Navršíme zbylý sýrový krém a pokapeme olivovým olejem.

  • 3

    Pokrm zapékáme při 200 stupních Celsia 15 - 20 minut.

Komentáře k receptu