Bramborový salát s Mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rukola
  • 30 g Oříšky piniové
  • 500 g Brambory rané
  • 40 g Anglická slanina
  • 125 g Mozzarella
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Hořčice
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej salátový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 511 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 31.5 mg
  • Draslík 464.5 mg
  • Vláknina 7551.8 mg
  • Vitamín A 7551.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.7 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory vaříme ve slupce v osolené vodě 25 minut, scedíme je, oloupeme a nakrájíme na dílky.

  • 2

    Pinie nasucho opražíme na pánvi do zlatova. Rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme zrnek. Dužinu pokrájíme na kostičky.

  • 3

    Smícháme ocet, hořčici, sůl a pepř a zvolna zašleháváme olej. Zálivku vmícháme do brambor.

  • 4

    Slaninu, nakrájenou na kostičky rozškvaříme na pánvi do křupava. Brambory, omytou Rukolu, Mozzarellu a rajčata smícháme, rozdělíme na talíře. Salát posypeme piniemi a slaninou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu