Krůtí maso se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 52 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Krůtí prsa
  • 40 g Margarín
  • 200 g Camembert
  • 100 ml Víno bílé
  • 40 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 541 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 349 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 103.2 mg
  • Draslík 448.7 mg
  • Vláknina 305 mg
  • Vitamín A 305 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naklepeme, vetřeme sůl, pepř a obalíme v mouce.

  • 2

    V pánvi na margarínu opečeme do růžova česnek, poté ho odstraníme. Na té samé pánvi osmažíme zprudka maso, přidáme bobkový list, víno a vše dusíme pod poklicí asi dvanáct minut. Následně vypneme plamen a na maso nasázíme plátky sýra, přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud se sýr nerozpustí.

  • 3

    Podáváme s nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu