Cavatappi v ořechové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Cavatappi
  • 300 g Ořechy vlašské
  • 50 g Žemle tuková
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1084 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 84 g
  • Sodík 887 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 22 mg
  • Draslík 359.1 mg
  • Vláknina 17242.5 mg
  • Vitamín A 17242.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jádra ořechů namočíme na několik minut do teplé vody a odstraníme z nich slupku, která je pokrývá. Poté se špetkou soli, oloupaným česnekem a žemlí roztlučeme v hmoždíři. Vše přesejeme, rozředíme olivovým olejem a mlékem a dobře promícháme s nastrouhaným sýrem.

  • 2

    Dostatečné množství osolené vody přivedeme k varu a uvaříme v ní trofie. Scedíme, přitom necháme stranou trošku vody, ochutíme ořechovou omáčkou a případně ještě rozředíme malým množstvím vody, ve které se vařily. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu