Domácí játrová pomazánka

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Játra vepřová
  • 50 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 100 g Omáčka tatarská
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Omáčka pikantní worcesterová
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Kapary
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 2476 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 188.1 mg
  • Draslík 290.7 mg
  • Vláknina 7717.5 mg
  • Vitamín A 7717.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Předem uvařená játra v mixéru rozšleháme, přidáme okurky, sýr, oloupanou cibuli, česnek, worcester, tatarku, zakapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Směs vybereme z mixeru do misky, osolíme opepříme, dochutíme případně troškou láku z okurek a zamícháme.

  • 3

    Nakonec do pomazánky vmícháme nasekané kapary.

Komentáře k receptu