Řízky ze srnčí kýty v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 22 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 800 g Srnčí kýta
  • 50 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 574 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 68 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 146.7 mg
  • Draslík 49.4 mg
  • Vláknina 228.1 mg
  • Vitamín A 228.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kýty nakrájíme 4 řízky, po okraji je nařízneme, maso naklepeme, osolíme a opepříme. Sýr nastrouháme, petrželovou nať jemně nasekáme, vejce rozšleháme.

  • 2

    Řízky namáčíme v těstíčku a smažíme na mírném plameni na másle s olejem. Těstíčko připravíme smícháním mouky, vajec, piva, sýra, soli a petrželové nati.

Komentáře k receptu