Alpský toust

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 35 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 125 g Žampiony čerstvé
  • 10 g Estragon
  • 400 g Sýr Gruyére
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 125 ml Víno bílé
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 716 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1239 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 120.5 mg
  • Draslík 541.3 mg
  • Vláknina 6245 mg
  • Vitamín A 6245 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Podrtíme 2 stroužky česneku. V hrnci rozpálíme máslo, přidáme česnek a zvolna průběžně promícháváme 1-2 minuty, zpěníme. Přidáme mouku a 2 minuty ji pražíme. Přidáme oloupaná, nakrájená rajčata a 5 minut je s moukou povaříme.

  • 2

    Vlijeme víno, průběžně promícháváme a vaříme 5 minut, až vše zhoustne. Po částech přidáváme sýr, mícháme jej, aby se roztavil. Potom přidáme žampiony, estragon, podle chuti osolíme a opepříme a 3 minuty povaříme, až houby změknou.

  • 3

    Zbylý stroužek česneku rozřízneme napůl. Pod horkým grilem smažíme

  • 4

    z obou stran tousty a po jedné straně je vždy potřeme česnekem.

  • 5

    Z počesnekované strany tousty potřeme máslem, položíme je na vyhřáté talíře a zalijeme sýrovou směsí. Servírujeme, zdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu