Lasagně s hříbky a mletým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 300 g Lasagne
  • 100 g Cibule
  • 400 g Mozzarella
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 400 g Rajčata
  • 500 g Vepřové maso mleté
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 4.5 kávová lžička Sůl
  • 1.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 ks Česnek
  • 4 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 700 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 53.5 mg
  • Draslík 643.3 mg
  • Vláknina 3142.5 mg
  • Vitamín A 3142.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vysokého hrnce dáme vařit osolenou vodu. Přidáme lžíci olivového oleje a lasagně uvaříme podle návodu "na zkus". Pak je scedíme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat a pak je rozložíme na alobal.

  • 2

    Cibuli s česnekem očistíme, česnek prolisujeme a cibuli pokrájíme nadrobno. Mozzarellu necháme odkapat a pokrájíme ji na tenké plátky. Parmezán nastrouháme. Zralá rajčata omyjeme, spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky. Petrželovou nať omyjeme a drobně pokrájíme.

  • 3

    Hrubě mleté vepřové maso dáme do misky. Ochutíme ho solí, pepřem, prolisovaným česnekem, cibulí a majoránkou.

  • 4

    Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky. V pánvi si rozpálíme 2 lžíce slunečnicového oleje a plátky hříbků na něm restujeme asi 2 minuty. Osolíme je, ochutíme pepřem, kmínem, přidáme rajčata, která posypeme oreganem. Promícháme a chvilku společně smažíme, až se rajčata začnou rozpékat (asi 4-5 minut).

  • 5

    V druhé pánvi si rozpálíme zbylý slunečnicový olej a mleté maso restujeme za stálého míchání 3-4 minuty. Pak k masu přimícháme petrželku a odstavíme z plotny.

  • 6

    Formu na lasagne si vymažeme zbytkem olivového oleje. Na dno položíme 1/3 lasagní. Na ně navrstvíme 1/2 mletého masa, 1/2 hříbků a 1/2 nakrájené mozzarelly. Pak zase položíme 1/3 lasagní a znovu položíme střídavě vrstvu masa, hub a Mozzarelly. Nakonec vše zakryjeme zbylými lasagněmi a vše posypeme nastrouhaným Parmezánem.

  • 7

    Pečeme v předehřáté troubě 20-30 minut při 280°C.

  • 8

    Hotové lasagně nakrájíme a podáváme horké.

Komentáře k receptu