Plněné bedly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Bedly čerstvé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 233 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 143.4 mg
  • Draslík 121 mg
  • Vláknina 1900.8 mg
  • Vitamín A 1900.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bedly očistíme, oddělíme kloboučky a nožičky nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    Oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli osmahneme v kastrůlku na másle, přidáme nožičky hub, osolíme, opepříme, vmícháme kečup a pod pokličkou dusíme doměkka. Potom přilijeme rozšlehaná vejce a za stálého míchání je necháme zhoustnout. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.

  • 3

    Připravenou směsí naplníme kloboučky bedel a urovnáme je do olejem vymazané zapékací mísy. Posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo smažené hranolky.

Komentáře k receptu