Gratinované brambory s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Jogurt bílý
  • 250 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 2 ks Cibule
  • 2 hrst Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 374 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 744 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 54.6 mg
  • Draslík 880 mg
  • Vláknina 10159.8 mg
  • Vitamín A 10159.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a oškrábeme, cibule oloupeme a oboje nakrájíme na tenká kolečka. Pažitku jemně nasekáme, jogurt smícháme se smetanou. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Jednu větší, nebo 6 menších zapékacích misek vytřeme olejem. Do nich potom naskládáme vrstvy koleček brambor, cibulí a pažitky. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 3

    Směs poté zalijeme smíchaným jogurtem se smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Předehřejeme troubu na cca 200°C a v ní pečeme asi 45 minut, než brambory změknou a na povrchu se vytvoří zlatavá kůrka.

Komentáře k receptu