Špenátové suflé s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Sýr Parmezán
  • 50 g Strouhanka
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 301 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 336.4 mg
  • Draslík 885.1 mg
  • Vláknina 6276 mg
  • Vitamín A 6276 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.2 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do pánve vyklopíme omytý špenát a prolisujeme k němu česnek. Poté vše dvě minuty mícháme na mírném ohni, aby špenát trochu změkl. Přendáme ho do mixéru, přidáme strouhanku a smetanu. Lehce promixujeme, aby se vše spojilo.

  • 2

    Do robotu nyní přidáme žloutky a parmezán. Osolíme a opepříme dle chuti a přidáme špetku muškátu. Opět lehce promixujeme.

  • 3

    Nakonec z bílků ušleháme sníh a přidáme ho do mísy, kam dáme i špenátovou směs. Pořádně vše promícháme a dáme do zapékací mísy péct na 15 minut při teplotě 200 stupňů.

Komentáře k receptu