Žebrácké vepřové kotlety na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Vepřové kotlety
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.2 l Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Hořčice
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 118 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 102.8 mg
  • Draslík 437.2 mg
  • Vláknina 1817.2 mg
  • Vitamín A 1817.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kousky, česnek nasekáme najemno. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, osolíme a posypeme mletou sladkou paprikou. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

  • 3

    V menší pánvi na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli.

  • 4

    V druhé velké pánvi rozpálíme zbylou část oleje, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme dozlatova, pak zmírníme oheň, přidáme osmaženou cibuli, přilijeme polovinu vína a pod pokličkou vše pomalu dusíme. Podle potřeby přiléváme víno, kotlety občas obrátíme.

  • 5

    Když jsou kotlety téměř měkké, přisypeme nakrájený česnek a přilijeme zbytek vína, pánev odkryjeme a víno necháme odpařit.

  • 6

    Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře, každou potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu