Placky z žita s mozzarellou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Strouhanka
  • 4 g Bazalka
  • 150 g Mozzarella
  • 200 g šrot žitný
  • 100 ml Olej olivový
  • 400 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 938 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 160.1 mg
  • Draslík 261.3 mg
  • Vláknina 3910.3 mg
  • Vitamín A 3910.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar nalijeme do hrnce, přidáme žito a uvedeme k varu. Zvolna vaříme 40 minut, poté odstavíme a necháme ještě 15 minut bobtnat. Poté slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr pokrájíme na plátky.

  • 3

    Máslo rozehřejeme, přidáme česnek s cibulí a bazalku a necháme zpěnit. Poté vmícháme do žita, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián, hořčici a strouhanku.

  • 4

    Z těsta tvarujeme placky, které osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Na každou placku dáme plátek sýra a necháme zapéct při 180°C v troubě, dokud se sýr nerozpustí.

Komentáře k receptu