Zapékané palačinky s parmskou šunkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 4 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 4 g Bazalka
  • 250 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 100 g Šunka parmská
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 40 ml Olej olivový
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 399 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 485 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 200 mg
  • Draslík 218.1 mg
  • Vláknina 4246.8 mg
  • Vitamín A 4246.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce smícháme s mlékem, moukou a osolíme. Těsto necháme 30 minut odležet. Bazalku omyjeme a nasekáme. Zapékací formu vytřeme olejem. Sýr nastrouháme.

  • 2

    Máslo po menších částech necháme rozpálit na pánvi a postupně z těsta smažíme palačinky. Vždy před nalitím nového těsta necháme rozpustit nový kousek másla. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Olej rozpálíme, přidáme cibuli a česnek a opečeme dozlatova, poté přisypeme rajčata, bazalku a podusíme 10 minut. Usmažené palačinky poklademe plátky šunky, zarolujeme a naskládáme do zapékací mísy, vytřené olejem. Vrch přelijeme rajčatovou omáčkou a posypeme strouhaným sýrem. Necháme zapéct při 125 °C 15 minut.

Komentáře k receptu