Chléb plněný šunkou, sýrem a bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 7 g Droždí sušené
  • 285 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 185 g Šunka dušená
  • 50 g Mák - semena
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Paprika červená
  • 8 ks Olivy černé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 2210 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 165.7 mg
  • Draslík 231.3 mg
  • Vláknina 24872.8 mg
  • Vitamín A 24872.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažnou vodu, 2 vejce, olej, sůl, cukr, mouku a droždí dáme do domácí pekárny a zapneme program Těsto. Po ukončení programu těsto vyklopíme na pomoučenou desku a jemně prohněteme. Dortovou formu vymažeme a vysypeme polovinou máku. Těsto vyvátíme do kruhu o průměru 35 cm. Dáme jej do formy tak, aby okraje přečnívaly. Potom 185 g sýru nastrouháme, smícháme s oreganem a najemno nasekanou petrželkou. Polovinu směsi nasypeme na dno, přisypeme na nudličky nakrájenou šunku a druhou polovinu sýru s bylinkami. Okraje nařízneme nožem na 8 částí. Přehýbáme je směrem nahoru a pokaždé přeložíme plátkem sýru, čtvrtkou papriky a olivou. Konce těsta spojíme nahoře do uzlíčku. Necháme 20 minut kynout. Poté potřeme rozšlehaným vejcem s trochou vody a posypeme zbylým mákem. Pečeme v troubě při 200°C 45 minut.

Komentáře k receptu