Olomoucký macek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Anglická slanina
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Tvarůžky olomoucké věnečky
  • 40 ml Hořčice plnotučná
  • 40 ml Majonéza
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 379 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 175 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 10.2 mg
  • Draslík 98.4 mg
  • Vláknina 1785 mg
  • Vitamín A 1785 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle rozpůlíme, spodní část potřeme hořčicí a obložíme podélně rozkrojeným tvarůžkem tak, abychom zakryli celou plochu žemle a posypeme paprikou. Horní půlku žemle potřeme hořčicí, zakryjeme plátkem slaniny a všechny půlky žemle oblohou nahoru rozložíme na plech a prudce zapečeme pár minut v troubě. Ještě horké potřeme spodní půlky žemlí majonézou, posypeme kolečky cibule a přiklopíme horními půlkami se slaninou.

Komentáře k receptu