Salát z pečených rajčat a slaniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Rajčata
  • 50 g Oříšky piniové
  • 150 g Slanina vepřová
  • 150 g Rukola
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 60 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 445 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 30.6 mg
  • Draslík 447.1 mg
  • Vláknina 3664.8 mg
  • Vitamín A 3664.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slaninu pokrájíme na menší kousky. Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Rukolu omyjeme a necháme okapat. Sýr nastrouháme na menší hoblinky.

  • 2

    Rajčata naskládáme na plech, pokapeme olejem a posypeme cukrem. Zapékáme při 200°C cca 10 minut. Pánev rozpálíme s 1 lžící oleje a osmažíme na ní piniové oříšky do zhnědnutí, poté vyjmeme a na pánvi ještě osmažíme slaninu po dobu 3 minut.

  • 3

    Do rukoly přimícháme pečená rajčata, slaninu, piniové oříšky, pokapeme octem a zbylým olejem, osolíme, opepříme a na závěr posypeme sýrem.

Komentáře k receptu