Těstoviny s pomerančovou omáčkou a ricottou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cuketa
  • 500 g Těstoviny Fusilli
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 60 ml Olej olivový
  • 2090 ml Voda pitná
  • 1 ks Pomeranče
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 203 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 106 g
  • Cholesterol 63.8 mg
  • Draslík 418.5 mg
  • Vláknina 12189.8 mg
  • Vitamín A 12189.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu očistíme, omyjeme a pokrájíme na menší kousky. Pomeranč opláchneme a kůru nastrouháme.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, po 5 minutách varu přidáme cuketu a uvaříme obojí doměkka. Slijeme a dáme stranou.

  • 3

    V 90 ml horké vody smícháme olej, pomerančovou kůrou a ricottu. Osolíme, opepříme a dobře prošleháme. Poté smícháme s těstovinami, cuketou a dobře promícháme. Dosolíme a dopepříme dle chuti.

Komentáře k receptu