Kořeněné tagliatelle s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 90 g Sýr Parmezán
  • 10 g Petržel - nať
  • 500 g Tagliatelle
  • 30 ml Olej olivový
  • 2 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 442 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 33.3 mg
  • Draslík 115.3 mg
  • Vláknina 3177.5 mg
  • Vitamín A 3177.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Sýr nastrouháme. Petržel opláchneme a nasekáme nadrobno.

  • 2

    Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě, poté slijeme a necháme okapat.

  • 3

    Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme máslo, které necháme rozpustit, poté odstavíme pánev z plotny, vmícháme petrželku. Osolíme a opepříme čerstvě rozdrceným pepřem. Přimícháme spolu se sýrem do uvařených těstovin a podáváme.

Komentáře k receptu