Obložené bagety s kachními prsíčky na koriandru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 120 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 400 g Kachní prsa
  • 50 g Salát římský
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín římský
  • 5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Bageta
  • 1 polévková lžíce Majonéza
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1297 kcal
  • Sacharidy 154 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 2369 mg
  • Bílkoviny 83 g
  • Uhlovodany 153 g
  • Cholesterol 190 mg
  • Draslík 989.2 mg
  • Vláknina 32933.1 mg
  • Vitamín A 32933.1 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá a osušená kachní prsíčka s kůží osolíme, posypeme drceným koriandrem, drceným římským kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Koření a sůl do masa vtlačíme.

  • 2

    Kachní prsa položíme na teflonovou pánev kůží vespod. Poté ji dáme na plotnu a zapneme ji. Až se pánev rozehřeje, kachní prsa smažíme při střední teplotě asi 3 minuty, tak se nám vypeče více tuku. Poté prsa obrátíme a smažíme ještě 1,5 minuty. Prsa dáme do zapékací mísy kůží vespod a vložíme je do předem vyhřáté trouby na 200°C-220°C. Pečeme je 7 minut. Maso necháme 3 minuty odpočinout, až potom z masa nakrájíme plátky.

  • 3

    Zralý sýr s bílou plísní nakrájíme na plátky silné asi 1 cm. Omyjeme listy salátu a vodu setřepeme. V misce je promícháme s limetkovou šťávou a olivovým olejem. Bagety rozkrojíme na poloviny. Spodní části bagety potřeme majonézou Hellmannns, na ní položíme listy salátu, sýr a prsíčka. Vrchní část baget přiklopíme a podáváme.

Komentáře k receptu