Rybí soljanka na pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Filé rybí
  • 40 g Gouda
  • 100 g Olivy zelené
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Vývar rybí
  • 500 ml Voda pitná
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 490 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 3235 mg
  • Bílkoviny 70 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 36 mg
  • Draslík 267.6 mg
  • Vláknina 8255 mg
  • Vitamín A 8255 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce filé osolíme, obalíme v mouce, na polovině másla z obou stran rychle opečeme, podlijeme 250 ml rybího vývaru, přikryjeme pokličkou a dusíme 15-20 minut.

  • 2

    Mezitím nakrouháme bílé hlávkové zelí, nasypeme ho do vařící osolené vody, 5 minut ho povaříme a slijeme.

  • 3

    Dále připravíme omáčku. Nakládané okurky nakrájíme na tenké nudličky, dáme do kastrolu, přidáme kapary, drobně nakrájenou velkou cibuli, 2 lžíce rajského protlaku, zalijeme zbylým rybím vývarem, zakryjeme pokličkou a 10 minut podusíme. Hotovou omáčku pak smícháme s vydušenou šťávou z ryby a podle chuti ji přisolíme.

  • 4

    Nakonec připravíme 4 varné misky vymazané máslem. Na dna rozdělíme polovinu vařeného zelí, na něj porce dušené ryby nakrájené na malé kusy, přelijeme připravenou omáčkou a pokryjeme další vrstvou zelí. Povrch zelí uhladíme, posypeme strouhaným sýrem, pokapeme rozpuštěným máslem a v horké troubě 15 minut zapékáme.

  • 5

    Hotovou soljanku posypeme sekanou petrželkou, ozdobíme zelenými olivami a plátky citronu.

Komentáře k receptu