Řezy z lilku se šunkou a sýrem Gruyère

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Sýr Gruyére
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Lilek
  • 1 ks Rajčata
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.28 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 60 mg
  • Draslík 241.8 mg
  • Vláknina 5075.9 mg
  • Vitamín A 5075.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z lilku odřízneme špičky a nakrájíme jej na kolečka silná 6 mm, která osolíme a rozložíme na talíř.

  • 2

    Troubu rozehřejeme na 170°C (plyn na stupeň 3).

  • 3

    Ze sýra odkrojíme kůru, ze šunky případné tučné okraje, rajčata spaříme, oloupeme, vymačkáme a vše rozkrájíme na kostičky. Z petrželové natě otrháme lístečky a nasekáme ji nadrobno. Ve větší misce vše smícháme se lžící strouhanky.

  • 4

    Kolečka lilku osušíme papírovým ubrouskem a rozložíme na plech, vymazaný rostlinným olejem. Na kolečka navrstvíme připravenou směs šunky a sýra, osolíme, opepříme a zapečeme 20 minut v předehřáté troubě, až se sýr rozteče a směs na povrchu zezlátne.

Komentáře k receptu