Sněhové kostky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Mouka polohrubá
  • 300 g Máslo
  • 42 g Droždí
  • 250 g Sýr Parmezán
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Mouka pšeničná hrubá
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 634 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 439 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 121.4 mg
  • Draslík 107.1 mg
  • Vláknina 4506.4 mg
  • Vitamín A 4506.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve vlažném mléce rozmícháme lžíci mouky, přidáme rozdrobené droždí a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme na vál, smícháme se solí a pak do středového důlku vlijeme kvásek a vlažné rozpuštěné máslo.

  • 2

    Vše promícháme, přidáme žloutky a důkladně propracujeme do hladkého těsta. To necháme asi 60 minut v míse kynout, pak je na pomoučněném vále ještě jednou lehce prohněteme a rozválíme na plát vysoký asi 0,5 cm.

  • 3

    Ten pomocí válečku opatrně přeneseme na tukem vymazaný plech, ještě jej rovnoměrně potřeme tuhým sněhem z bílků, posypeme nastrouhaným sýrem a ve středně horké troubě zvolna upečeme.

  • 4

    Ještě horké ostrým nožem nakrájíme na kostky a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu