Salát s romanescem, tuňákem, sýrem a ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 200 g Sýr balkánský
  • 70 g Kukuřice cukrová nakládaná
  • 150 g Tuňák ve vlastní šťávě
  • 220 g Romanesco
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 hrst Salát Rosso
  • 1 hrst Salát listový Dubáček
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 špetka Sůl mořská
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1668 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 89 mg
  • Draslík 245.5 mg
  • Vláknina 14772.7 mg
  • Vitamín A 14772.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci si přivedeme k varu 1.5l vody se solí. Z romanesca odstraníme listy, vykrojíme tvrdý vnitřek a hlávku rozdělíme na malé růžičky. Růžičky povaříme ve vodě přibližně 5-6 minut. Pak je scedíme a vychladlé dáme do mísy.

  • 2

    Z omytých listů dvou druhů salátů setřepeme vodu, prsty je potrháme a dáme do mísy. Kousky tuňáka ve vlastní šťávě scedíme. Očistíme červenou cibuli, rozkrojíme ji na polovinu a nakrájíme na tenké půlměsíčky. Cukrovou kukuřici scedíme z nálevu, odkapanou přidáme k salátu spolu s cibulí, tuňákem a bazalkovýmí lístky.

  • 3

    Do salátu nakonec přidáme na kostičky pokrájený balkánský sýr, vlašské ořechy, salát zlehka promícháme, podle chuti přidáme sůl, pepř a hned servírujeme.

Komentáře k receptu