Třešňovo - tvarohová šarlotka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 9151 kcal
 - Sacharidy 1569 g
 - Tuky 279 g
 - Sodík 9609 mg
 - Bílkoviny 93 g
 - Uhlovodany 1567 g
 - Cholesterol 984 mg
 - Draslík 1886.9 mg
 - Vláknina 50750 mg
 - Vitamín A 50750 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2099.4 mg
 - Vitamín E 14.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Třešně omyjeme, vypeckujeme, vložíme do mísy a posypeme 3lžícemi cukru. Opatrně promícháme a necháme 2-3 hodiny odležet.
 - 
                                2
Mezitím utřeme tvaroh se 3 lžícemi cukru. Připravíme světlý sirup tak, že přivedeme k varu zbytek cukru se 100ml vody a necháme vychladnout. V sirupu namáčíme dlouhé cukrářské piškoty.
 - 
                                3
Namočenými piškoty opatrně vyložíme šarlotkovou formu. Poté ji naplníme postupně třešněmi, tvarohem a zbylé piškoty dáme nahoru. Formu zakryjeme talířem a vložíme na cca 8 hodin do lednice.
 - 
                                4
Před podáváním vyjmeme šarlotku z formy.