Vídeňský tvarohový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 331 kcal
 - Sacharidy 32 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 21 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 91.7 mg
 - Draslík 74.7 mg
 - Vláknina 2095 mg
 - Vitamín A 2095 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.6 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 125.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo s cukrem a tvarohem vyšleháme do pěny. Vložíme žloutky, přidáme mandle, krupičku, citronovou kůru a šťávu. Necháme 10 minut stát a pak zamícháme rozinky.
 - 
                                2
Vyšleháme z bílků tuhý sníh a zamícháme jej opatrně do tvarohového krému. Nalijeme do vymazané formy a uhladíme povrch. Pečeme 30-35 minut v troubě vyhřáté na 190 °C dozlatova, až je koláč pevný na dotek. Vypneme troubu a necháme v ní koláč chladnout asi 1 hodinu. Před podáváním ho vychladíme v chladničce.
 - 
                                3
Dortovým nožem oddělíme koláč od formy a vyjmeme jej. Přesuneme jej na mísu a pocukrujeme moučkovým cukrem.