Bernský meruňkový nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 467 kcal
 - Sacharidy 66 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 68 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 62 g
 - Cholesterol 193 mg
 - Draslík 966.5 mg
 - Vláknina 7320 mg
 - Vitamín A 7320 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 23.8 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 10.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Žloutky utřeme s tvarohem, cukrem, citronovou kůrou a šťávou do pěny. Přidáme maizenu a kypřící prášek, meruňky bez pecky nakrájené na čtvrtky. Nakonec zapracujeme tuhý sníh z bílků. Pekáč vymažeme bohatě máslem, naplníme tvarohovou hmotou a pečeme ve středně vyhřáté troubě 50 minut. Ozdobit můžeme jednotlivé porce plátky čerstvých meruněk.