Citronový dezert
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 54 kcal
 - Sacharidy 1 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 44 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 42.9 mg
 - Vláknina 26 mg
 - Vitamín A 26 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do trošky studené vody namočíme plátky želatiny asi na 10 minut.
 - 
                                2
V kastrůlku ohřejeme citronovou šťávu, odstavíme z plotny, přidáme namočenou, odkapanou želatinu a necháme ji rozpustit.
 - 
                                3
V míse smícháme měkký tvaroh se 2 žloutky a s náhradním sladidlem. Přimícháme citronovou šťávu s rozpuštěnou želatinou.
 - 
                                4
Z bílků ušleháme pevný sníh, který zlehka zapracujeme do směsi.
 - 
                                5
Dezert přendáme do čisté misky a necháme 1 hodinu uležet v chladu.