Afrika řezy
Suroviny
- 200 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka polohrubá
 - 125 g Mrkev kořen
 - 125 g Banány
 - 50 g Ořechy vlašské
 - 100 g Máslo čerstvé
 - 100 g Cukr moučka
 - 250 g Tvaroh jemný
 - 200 ml Olej rostlinný
 - 1 kávová lžička Soda jedlá
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 3 ks Vejce slepičí
 - 0.5 ks Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 ks Cukr vanilka
 - 4 polévková lžíce Ořechy vlašské
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 35 g
 - Sodík 67 mg
 - Bílkoviny 9 g
 - Uhlovodany 35 g
 - Cholesterol 75.3 mg
 - Draslík 170.4 mg
 - Vláknina 3874.9 mg
 - Vitamín A 3874.9 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Cukr s olejem a vejci v míse dobře rozšleháme. Přidáme oloupaný, rozmačkaný banán a očištěnou, jemně nastrouhanou mrkev. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a jedlou sodou, skořici a mleté oříšky. Vše dobře promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
 - 
                                3
Po vychladnutí korpus potřeme krémem a posypeme ořechy. Necháme ztuhnout v chladu a při podávání krájíme na řezy.
 - 
                                4
Příprava krému: V mmíse vyšleháme máslo s oběma cukry a s tvarohem do hladkého krému.