Domácí sýr
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 81 kcal
 - Sacharidy 4 g
 - Tuky 0 g
 - Sodík 194 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 0.9 mg
 - Vláknina 10.5 mg
 - Vitamín A 10.5 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Tvrdý tvaroh nakrájený na plátky prosolíme, okmínujeme, pokropíme pivem a vložíme do kamenné nádoby.
 - 
                                2
Nádobu převážeme čistou utěrkou, zakryjeme poklicí a necháme v teplé místnosti.
 - 
                                3
Uleželý sýr má být klihovatý, nesmí však zkysnout.