Alivanka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 400 g Tvaroh tučný
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 l Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 228 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 56 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 146.5 mg
  • Draslík 32.2 mg
  • Vláknina 60 mg
  • Vitamín A 60 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 126.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse utřeme tvaroh, postupně přidáme vejce a po lžících vsypeme kukuřičnou a pšeničnou mouku. Dále přidáme smetanu, máslo a sůl. Vše dobře rozmícháme.

  • 2

    Hmotu vlijeme na plech vymazaný lžící másla a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.

  • 3

    Upečený moučník nakrájíme na řezy a podáváme je horké se sladkou smetanou.

Komentáře k receptu