Krevety na plechu
Suroviny
- 500 g Krevety tygří - loupané
 - 10 g Máslo čerstvé
 - 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
 - 0.5 kávová lžička Tabasco
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Tymián sušený
 - 1 špetka Bazalka
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.25 šálek Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 2 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Víno madeira
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 261 kcal
 - Sacharidy 7 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 202 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 134.3 mg
 - Draslík 32.9 mg
 - Vláknina 240 mg
 - Vitamín A 240 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.3 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Všechny přísady kromě krevet promícháme v kastrolu, přivedeme k varu, ale nevaříme. Horkou směs dobře zamícháme a necháme prochladnout.
 - 
                                2
Rozmrazené, okapané krevety vložíme do mísy, přelijeme vlažnou zálivkou, necháme marinovat v chladu nejméně 30 minut.
 - 
                                3
Plech vymastíme máslem, rozložíme na něj krevety i s marinádou a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 10 - 12 minut.
 - 
                                4
Podáváme s pečenými bramborami nebo s chlebem.