Krevetová omeleta fu jong

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Krevety tygří - loupané
  • 250 g Solamyl
  • 180 g Žampiony čerstvé
  • 180 g Sójové výhonky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Pórek
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 603 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 81 g
  • Cholesterol 459.9 mg
  • Draslík 792.5 mg
  • Vláknina 8190 mg
  • Vitamín A 8190 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety opláchneme vodou a vysušíme papírovými utěrkami. Poté je řádně obalíme v osoleném Solamylu.

  • 2

    Pórky nakrájíme na kolečka a žampiony na plátky.

  • 3

    Slunečnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme pórek a opékáme 3 minuty. Přidáme krevety a za stálého míchání opékáme dozlatova. K této směsi přidáme žampiony, sójové výhonky a vše opékáme ještě 2 minuty.

  • 4

    Vejce rozšleháme se 3 lžícemi vody, směs nalijeme do woku a necháme ztuhnout. Omeletu poté obrátíme.

  • 5

    Hotovou omeletu přesuneme na talíř, rozdělíme na čtyři díly a servírujeme ještě horkou ozdobenou smaženým pórkem.

Komentáře k receptu