Krevety s pepřem a solí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 132 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 476 mg
 - Bílkoviny 27 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 102.8 mg
 - Vláknina 2533 mg
 - Vitamín A 2533 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 7.1 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Sůl a celý pepř roztlučeme paličkou v keramickém hmoždíři, do směsi přidáme cukr a směs odložíme k dalšímu použití.
 - 
                                2
Vyloupané obří krevety pláchneme studenou tekoucí vodou a osušíme
 - 
                                3
na vrstvě papírových ubrousků.
 - 
                                4
V předehřátém woku rozehřejeme olej, vložíme do něj krevety, čili papričku, zázvor a česnek a za stálého obracení dvěma vařečkami je opékáme na dosti silném ohni 4-5 minut, krevety by měli být dobře propečené, pak je ochutíme směsí solí, pepře a fagary a ještě zhruba
 - 
                                5
minutu za stálého míchání opékáme.
 - 
                                6
Pokrm rozdělíme do nahřátých misek, ozdobíme jarními cibulkami a podáváme .