Linguine s česnekem, krevetami a špenátem
Suroviny
- 300 g Těstoviny Linguine
 - 400 g Krevety tygří - loupané
 - 150 g Špenát listový čerstvý
 - 1.5 kávová lžička Sůl
 - 10 ks Rajčata Cherry
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Citronová kůra
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 425 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 405 mg
 - Bílkoviny 35 g
 - Uhlovodany 58 g
 - Cholesterol 105 mg
 - Draslík 431.8 mg
 - Vláknina 3672.8 mg
 - Vitamín A 3672.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 37.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody (1 lžička soli) na skus, slijeme a necháme okapat.
 - 
                                2
Do větší rozpálené pánve nalijeme olej, přidáme nakrájený stroužek česneku, lehce osmažíme, přidáme špenát a vaříme 2 minuty. Poté přidáme petržel, krevety, pepř, sůl, za stálého míchání vaříme 2 minuty.
 - 
                                3
Těstoviny přidáme ke směsi na pánev a necháme prohřát. Přisypeme cherry rajčata nakrájená na čtvrtky a citronovou kůru, dobře promícháme a ihned podáváme.