Mušlová chowder

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mušle v nálevu
  • 100 g Anglická slanina
  • 250 ml Voda pitná
  • 350 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Smetana na vaření
  • 0.25 kávová lžička Pepř cayenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 877 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 46.8 mg
  • Draslík 321.9 mg
  • Vláknina 1684 mg
  • Vitamín A 1684 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem.

  • 2

    Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme!

  • 3

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu