Pikantní ceviche

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Okoun - filety
  • 16 ks Krevety tygří - loupané
  • 1 ks Limetka kafrová
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 ks Salát kadeřavý
  • 8 ks Hřebenatka
  • 2 ks Citrony
  • 0.5 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3025 kcal
  • Sacharidy 133 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 3142 mg
  • Bílkoviny 950 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 4226.4 mg
  • Draslík 492.1 mg
  • Vláknina 6992.3 mg
  • Vitamín A 6992.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vyloupané hřebenatky opláchneme a oddělíme jikry od masa. Maso vodorovně nakrájíme na 2-3 plátky a takto připravené dáme společně s jikrami do mísy.

  • 2

    Krevetám odkrojíme hlavy a oloupeme krunýře. Na hřbetní části je nařízneme a vytáhneme z nich černou žilku. Maso přidáme k připraveným hřebenatkám.

  • 3

    Rybí maso pokrájíme přes vlákna na tenké plátky a přidáme k ostatním surovinám do mísy.

  • 4

    Promačkáme citron a limetky, rozpůlíme je a všechnu šťávu z nich vymačkáme do mísy s masem. Vše opatrně promícháme, přikryjeme a uložíme na 2 hodiny do lednice. Maso změní barvu, ale nesmí být průhledné. Také by nemělo být naložené příliš dlouho, aby moc nezměklo.

  • 5

    Maso přendáme do jiné mísy, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, nadrobno pokrájenou chilli papričku a olivový olej. Opatrně promícháme a necháme 5 minut odležet.

  • 6

    Na talíře rozložíme salátové listy různých barev, srpečky citronu nebo limetky, přidáme marinované maso a posypeme pepřem.

Komentáře k receptu