Špagety s chobotničkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
 - Sacharidy 94 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 436 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 94 g
 - Cholesterol 54 mg
 - Draslík 977 mg
 - Vláknina 11512.5 mg
 - Vitamín A 11512.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 8.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Nejprve chobotnici očistíme a nakrájíme na kroužky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka, stroužek česneku prolisujeme, olivy vypeckujeme a nakrájíme na kousky.
 - 
                                2
Kousky chobotnice povaříme pět až deset minut v hrnci. Pak je necháme okapat, namočíme do studené vody a znovu necháme okapat.
 - 
                                3
Podle návodu uvaříme těstoviny. Na pánvi osmažíme na oleji cibuli a česnek. Za tři až čtyři minuty, po zesklovatění, přidáme rajčata, olivy, vývar a víno. Po pěti minutách ve varu přidáváme koriandr, mátu, chobotnici a koření. Za dvě minuty můžeme podávat se špagetami.