Olihně s rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 603 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 582.5 mg
 - Draslík 927.3 mg
 - Vláknina 5076 mg
 - Vitamín A 5076 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 50.7 mg
 - Vitamín E 3.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olihně důkladně očistíme a omyjeme, hlavu s chapadly odřežeme a odstraníme vnitřní průhlednou kost. Znovu těla olihní omyjeme a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm.
 - 
                                2
Omytá spařená rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek a opláchnutou zelenou petržel nakrájíme nadrobno.
 - 
                                3
V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova kroužky olihní, přidáme pokrájená rajčata, česnek a petržel, vše krátce restujeme, přilijeme 2 dl bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut do změknutí masa.
 - 
                                4
Olihně s rajčaty servírujeme horké, ozdobené plátky citronu. Podáváme k nim bílý chléb.