Rizoto ze sépie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rýže loupaná
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 500 g Sépie
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1160 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 78 g
  • Cholesterol 148.5 mg
  • Draslík 614.8 mg
  • Vláknina 6071.5 mg
  • Vitamín A 6071.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sépii omyjeme, odřežeme hlavu, kůži, vnitřnosti a sépiovou kost. To vyhodíme. Velmi opatrně vyjmeme váček s barvivem a odložíme ho.

  • 2

    Sépii znovu omyjeme a nakrájíme i s chapadly na malé kousky.

  • 3

    V hrnci na rozpáleném oleji zpěníme drobně pokrájenou cibuli,přidáme k ní kousky masa a vše orestujeme dozlatova.

  • 4

    K orestovanému masu přidáme drobně pokrájený česnek, propranou rýži,

  • 5

    víno, sůl, pepř a barvivo z váčku. Vše promícháme, podlijeme 1-2 dl bílého vína a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podle potřeby můžeme přilít trošku vody.

  • 6

    Černé rizoto servírujeme posypané strouhaným parmezánem a drobně pokrájenou petrželkou.

Komentáře k receptu