Langustový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 400 g Langusta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř bílý
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 8 ks Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Celer - nať
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 352.3 mg
  • Draslík 540.3 mg
  • Vláknina 3564.9 mg
  • Vitamín A 3564.9 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z langusty uvařené maso pokrájíme na menší kousky a dáme je do mísy.

  • 2

    Uvaříme si vajíčka natvrdo, oloupeme je, nakrájíme na plátky a odložíme na talíř.

  • 3

    Omytou pažitku opláchneme pod tekoucí vodou, drobně nakrájíme a odložíme k vajíčkám na talíř.

  • 4

    Oloupanou cibuli pokrájíme na tenké plátky, vložíme do plátna, osolíme, plátno zakroutíme a snažíme se z cibule vymačkat všechnu šťávu přímo na maso langusty.

  • 5

    Přidáme ještě omytou, drobně pokrájenou zelenou petrželovou a celerovou nať, pokrájený česnek na tenké plátky, přilijeme olej, osolíme, opepříme, ochutíme citronovou šťávou.

  • 6

    Vše promícháme, v případě potřeby dosolíme a dáme porce do misek.

  • 7

    Každou porci ozdobíme plátky vajíček a posypeme pažitkou.

  • 8

Komentáře k receptu