Vajíčka s růžovými krevetami na dánský způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 160 g Listové těsto
  • 150 ml Bešamel
  • 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 251 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 318.7 mg
  • Draslík 136.2 mg
  • Vláknina 1334 mg
  • Vitamín A 1334 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Scedíme, oddělíme ocásky a necháme vychladnout.

  • 2

    Z listového těsta vytvoříme kytičky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.

  • 3

    Vejce uvaříme na hniličku.

  • 4

    Do salátové mísy vložíme oloupaná vejce, do bešamelové omáčky vmícháme smetanu, ocásky krevet a vejce v míse omáčkou zalijeme. Po obvodu mísy vyskládáme kytičky z listového těsta.

  • 5

    Podáváme jako předkrm.

Komentáře k receptu