Vajíčka s růžovými krevetami na dánský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
 - Sacharidy 20 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 251 mg
 - Bílkoviny 23 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 318.7 mg
 - Draslík 136.2 mg
 - Vláknina 1334 mg
 - Vitamín A 1334 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krevety uvaříme ve slané vodě asi 15 minut. Scedíme, oddělíme ocásky a necháme vychladnout.
 - 
                                2
Z listového těsta vytvoříme kytičky a pečeme v předehřáté troubě 20 minut.
 - 
                                3
Vejce uvaříme na hniličku.
 - 
                                4
Do salátové mísy vložíme oloupaná vejce, do bešamelové omáčky vmícháme smetanu, ocásky krevet a vejce v míse omáčkou zalijeme. Po obvodu mísy vyskládáme kytičky z listového těsta.
 - 
                                5
Podáváme jako předkrm.