Krevetky na sladkokyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
 - Sacharidy 29 g
 - Tuky 13 g
 - Sodík 641 mg
 - Bílkoviny 40 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 166.5 mg
 - Draslík 1080.3 mg
 - Vláknina 12912.5 mg
 - Vitamín A 12912.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 96.5 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a kerblík, osušíme je a pokrájíme. Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat a potom je krátce podusíme v páře.
 - 
                                2
Do pánve nalijme olej a smažíme na něm dorůžova 2-3 minuty krevetky. Obracíme je, aby byly stejnoměrně zbarvné. Osolíme je a opepříme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme vermut a necháme ho prudce vyvařit. Potom přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až bude omáčky poloviční množství.
 - 
                                3
Přidáme do omáčky osmažené krevetky a při mírné teplotě je asi 1 minutu prohříváme. Stáhneme pánev ze sporáku a přidáme do ní kousky pokrájeného másla. Vidličkou vmícháme máslo do omáčky.
 - 
                                4
Na nahřáté talíře rozložíme špenátové listy, doprostřed položíme krevetky, přelijeme omáčkou a posypeme pokrájeným kerblíkem a pažitkou. Hotový pokrm servírujeme horký.