Mušle na víně a bylinkách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 kg Mušle slávky
  • 1 šálek Smetana 33% (šlehačka)
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 588 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 962 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 1387.7 mg
  • Vláknina 7178.3 mg
  • Vitamín A 7178.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 57.7 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mušle očistíme. Víno, mletý oříšek, pár snítek tymiánu, fenykl nakrájený na plátky, bobkové listy a nasekanou cibuli povaříme. Vsypeme mušle, přikryjeme a povaříme pět minut. Mušle scedíme a vyhodíme ty, které se neotevřely.

  • 2

    Do šťávy vmícháme kari a vaříme minutu. Stáhneme z ohně a přidáme šťávu z mušlí a povaříme další dvě minuty. Nakonec přimícháme šlehačku, pepř, mušle a krátce prohřejeme.

  • 3

    Pokrm ozdobíme koprem a šafránem.

Komentáře k receptu