Marinované řezy z tuňáka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Tuňák obecný
  • 5 g Sůl
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Tymián čerstvý
  • 50 ml Olej olivový
  • 1 ks Ananas
  • 2 ks Jablka
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 ks Citronová kůra
  • 1 ks Šalotka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 532 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 602 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 57 mg
  • Draslík 1074.7 mg
  • Vláknina 6090.3 mg
  • Vitamín A 6090.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 83.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme olej se lžičkou citronové šťávy, přidáme nastrouhanou citronovou kůru, tymián, bobkový list, nasekanonou šalotku a špetku soli. Do marinády vložíme na nudličky nakrájeného tuňáka. Mísu zakryjeme průhlednou folií a dáme na 20 minut do ledničky.

  • 2

    Mezitím oloupeme jablka, pokrájíme na plátky, dáme do mísy a zalijeme zbyvající citronovou šťávou, aby nezhnědla. Oloupeme ananas a dužinu pokrájíme na plátky.

  • 3

    Rozložíme plátky jablek po okraji servírovací mísy tak, aby se navzájem částečně překrývaly. Blíž ke středu urovnáme plátky ananasu a doprostřed dáme maso tuňáka. Vše zalijeme scezenou marinádou, posypeme omytou a nasekanou petrželkou podáváme.

Komentáře k receptu