Bigoli s plody moře
Suroviny
- 20 g Bazalka
 - 250 g Lilek
 - 120 g Cibule
 - 300 g Těstoviny Bucatini
 - 600 g Mušle srdcovky
 - 150 g Garnát obecný
 - 150 g Rak říční
 - 300 g Cuketa
 - 100 g Paprika žlutá
 - 50 g Petržel - nať
 - 5 g Pepř černý celý
 - 600 g Mušle slávky
 - 30 g Máslo čerstvé
 - 100 ml Víno bílé
 - 50 ml Olej olivový
 - 2 ks Česnek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 846 kcal
 - Sacharidy 81 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 696 mg
 - Bílkoviny 67 g
 - Uhlovodany 81 g
 - Cholesterol 171 mg
 - Draslík 1255.7 mg
 - Vláknina 9197.5 mg
 - Vitamín A 9197.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 100.5 mg
 - Vitamín E 2.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 40.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očistíme slávky, mušličky, vyloupeme ocásky garnátů a raků, odstraníme z nich černé střívko a pokrájíme je na kousky. Ve 2 různých pánvích postavíme na sporák mušličky a slávky. Do každé dáme po 1 stroužku rozmačkaného česneku, 1/2 nasekané petrželky,
 - 
                                2
2 lžíce oleje a 1/2 bílého vína. Pánve zakryjeme pokličkou a prudce zvyšíme teplotu, mušličky a slávky necháme pod pokličkou otevřít. Potom je scedíme a vyloupeme ze skořápek. Skořápky vyhodíme. Tekutinu z obou pánví scedíme a uschováme.
 - 
                                3
Odkrojíme stopku lilku a pokrájíme ho, stejně jako cukety a papriky, rovněž na kosočtverečky, trochu osolíme a necháme okapat.
 - 
                                4
Cibuli nasekáme a osmažíme na zbývajícím oleji a másle tak, aby se nezbarvila. Přidáme na kousky pokrájené ocásky raka, garnáty a smažíme 2 minuty. Potom je vyndáme a udržujeme teplé. Vložíme do druhé pánve papriky a smažíme je rovněž 2 minuty, přidáme lilek a cukety a všechno ještě několik minut prudce podusíme.
 - 
                                5
K zelenině v pánvi přidáme špetku soli a mletého pepře, zmírníme teplotu a pod pokličkou vše ještě 15 minut podusíme. Nakonec přidáme plody moře, trochu tekutiny, kterou jste si uschovali, nasekanou bazalku a zbývající petrželku. Mezitím uvaříme těstoviny. Promícháme je s omáčkou a ihned podáváme.